S-au incheiat interviurile pentru functiile de procuror general si sef DNA. Transelectrica are un nou director si CA. Penelope Cruz lanseaza o noua linie de lenjerie intima.

International

Trei nave guvernamentale chineze au intrat joi dimineata in apele teritoriale ale insulelor administrate de Japonia si revendicate de China, a anuntat paza de coasta nipona, citata de AFP.

Landul german Bavaria, care detine drepturile asupra volumului "Mein Kampf", a anuntat, miercuri, ca se afla in cautarea unor solutii juridice pentru a impiedica reeditarea libera in Germania a celebrei carti scrise de Adolf Hitler, ce va intra in domeniul public la sfarsitul anului 2015.

Social

Ministerul Justitiei anunta ca joi s-au incheiat interviurile din cadrul procedurii de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetul de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Au sustinut interviul zece din cei 11 candidati care au indeplinit conditiile de participare la selectie, Codruta Kovesi neprezentandu-se intrucat se afla la post la Bruxelles.

Business

Aproximativ 9 din 10 magazine care functioneaza la colt de strada lucreaza la negru, dar autoritatile le controleaza si amendeaza doar pe cele fiscalizate, a declarat joi Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Compania Transelectrica (TEL), controlata de Ministerul Economiei, are un nou director general, Andrei Gabriel Benghea-Malaies, si un nou presedinte CA, Gabriel Gheorghe.

Proprietarii pot asigura locuintele pentru riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren fie printr-o polita facultativa, fie printr-o asigurare obligatorie emisa de PAID, potrivit unor noi reglementari ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Principala atractie pe care o reprezinta terenurile agricole din Romania pentru investitorii straini este legata de calitatea solului, care nu a suferit din cauza agriculturii chimizate, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citeste si:
Orban, discutii cu demisionarii din Pro Romania: "Ei sunt mai de dreap
Orban, discutii cu...

Ford Motor va inchide trei fabrici, doua in Marea Britanie si una in Belgia, si va desfiinta astfel circa 5.700 de locuri de munca, pentru a pune capat pierderilor din Europa, care in acest an vor depasi 1,5 miliarde de dolari, a anuntat joi grupul auto american.

Lifestar

Actrita spaniola Penelope Cruz va crea, alaturi de sora ei Monica, o linie de lenjerie intima pentru brandul Agent Provocateur.

Incredibil

O echipa de astronomi a identificat 84 de milioane de stele in zona centrala a galaxiei Calea Lactee - cel mai mare catalog astral de pana acum -, descoperite de Observatorul Paranal din nordul statului Chile, au anuntat, miercuri, reprezentantii Observatorului European Austral (ESO), citati de AFP.

Un nor urias de deseuri spatiale s-a format dupa ce blocul de accelerare al unei rachete Proton-M a explodat, la jumatatea lunii octombrie, si ar putea ameninta Statia Spatiala Internationala (ISS), a anuntat joi o sursa din industria spatiala rusa.

Citeste si:
Fostul sef de la Transelectrica a fost trimis in judecata
Fostul sef de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.