Diplomatul rus care a lovit cu masina o tanara pe trecerea de pietoni a parasit Romania, a declarat joi ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov.

Ambasada Rusiei si-a exprimat "regretul profund" pentru consecintele grave ale accidentului si "sincera compasiune fata de rude si de cei apropiati".

"Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului care a savarsit acest accident. In aceste conditii, partea rusa a luat decizia de a termina imediat mandatul lui. Ieri, Alexandr Evsyukov a parasit Romania", a spus ambasadorul, intr-o conferinta de presa, un eveniment rar pentru diplomatia rusa.

"Ambasada inca o data isi exprima regretul profund in legatura cu consecintele grave ale accidentarii Madalinei Bacanu. Ne exprimam sincera compasiune fata de rude si fata de cei apropiati. Pentru noi lucrul esential este sanatatea domnisoarei, iar ambasada este in contact permanent cu autoritatile spitalului", a spus Oleg Malghinov.

Intrebat de ce diplomatul a plecat atat de repede din tara, Oleg Maghinov a sustinut ca, in conditiile in care s-a luat decizia de incheiere a mandatului, acesta nu mai figura pe statul de plata al Ambasadei si "trebuie sa raporteze la Moscova ministerului azi (joi. n.r.)".

Ambasadorul Rusiei si-a exprimat speranta ca "acest accident rutier nu va dauna relatiilor ruso-romane care au inceput sa aiba o dinamica pozitiva". Intrebat cum comenteaza refuzul diplomatului de a se supune etilotestului, Maghinov a precizat: "decizia de a refuza alcooltestul ii apartine diplomatului".

In ceea ce priveste accidentul Oleg Maghinov a precizat ca a discutat cu Alexander Evsyukov si acesta era "foarte suparat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.