Legea impotriva violentei asupra medicilor a fost promulgata. De maine nu se mai conduc mopede fara permis de conducere. Economia Spaniei s-a contractat pentru a cincea oara consecutiv.

International

Comisia Europeana va notifica Guvernul, joi, privind intrarea in procedura de presuspendare a programelor operationale pentru Tranporturi si Competitivitate Economica, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse europene convergente.

Social

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 185 voturi "pentru" si o abtinere, ordonanta care prevede ca aceia care doresc sa conduca mopede, scutere, pe drumurile publice vor trebui sa dea un examen de conducere si sa obtina un permis special.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, o lege care prevede incriminarea faptelor de amenintare, lovire sau alte violente, vatamare corporala si vatamare corporala grava savarsite impotriva medicilor, asistentilor medicali, soferilor de ambulanta. Legea a fost adoptata cu 186 voturi "pentru" .

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea care prevede suspendarea taxei auto. Astfel, cei care vor cumpara masini nu vor mai fi nevoiti sa achite taxa de prima inmatriculare pana in ianuarie 2013. Pana in prezent, mii de romani au castigat in instanța anularea taxei auto, iar alte cateva milioane au achitat taxa.

O puternica explozie a avut loc, marti dupa-amiaza, intr-un bloc de locuinte din municipiul Bacau, in urma acumularii de gaze intr-un apartament, deflagratia fiind soldata cu pagube materiale, insa fara a se inregistra victime omenesti.

Business

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,17%, indicele general BET-C fiind tinut aproape de nivelul de luni de cresterea usoara inregistrata de actiunile BRD (BRD), intr-o piata apatica si unde tranzactiile au cumulat doar 13,8 milioane lei.

Economia Spaniei s-a contractat in trimestrul al treilea pentru a cincea oara consecutiv, cu 0,4% fata de trimestrul precedent, amplificand presiunile ca premierul Mariano Rajoy sa ceara sprijinul UE, potrivit estimarii facute de banca centrala in buletinul lunar.

Consiliul Fiscal isi manifesta rezerva fata de nivelul estimat al categoriei “sume primite de la UE in contul platilor efectuate” care apare drept semnificativ supraevaluat, avand in vedere ca performanta mai buna in ceea ce priveste absorbtia de fonduri structurale si de coeziune din primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut este improbabil a fi repetata si in a doua jumatate a lui 2012, in contextul blocarii de catre Comisia Europeana a platilor pentru mai multe programe operationale.

Politica

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Comisia de etica a ARD a analizat pana in prezent 476 de candidaturi pentru alegerile parlamentare si a dat aviz negativ pentru 32 de candidati propusi de Alianta, partidele stabilind sa inlocuiasca 12 candidati dintre cei respinsi.

Gheorghe Barbu a demisionat din functia de secretar general al Camerei Deputatilor. Biroul Permanent al Camerei a luat act, marti, de demisia acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.