Absolventii institutiilor de invatamant vor beneficia, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima neimpozabila, egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in institutia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, se precizeaza in Legea 76/2002, modificata prin Ordonanta de Urgenta 144/2005.

"In plus, si angajatorii (de stat sau privati - Legea 76/2002 nu face distinctie...) care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant beneficiaza, pe langa subventionarea locurilor de munca destinate acestora, si de scutirea, pe o perioada de 12 luni, de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta absolventilor respectivi", a declarat secretarul de stat in MMSSF Silviu Bian, presedinte al Agentei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca.

"Noi am atras atentia celor din MEdC inca de acum cativa ani ca, in cazul in care angajeaza absolventi, atat unitatile de invatamant angajatoare, cat si tinerii proaspat incadrati pot beneficia de facilitatile oferite de Legea 76/2002. Dar nici pana in prezent nu s-au interesat...", ne-a precizat Eugen Groza, director general executiv la ANOFM.

Printre alte modificari aduse legii se numara si calcularea diferentiata a ajutorului de somaj, functie de perioada cotizarii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.