Cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna s-a inregistrat, marti, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au indicat minus 5,2 grade Celsius.

Meteorologul Tanko Karoly de la Statia Meteorologica din Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX ca marti cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au inregistrat, la rasaritul soarelui, minus 5,2 grade Celsius.

Si in alte localitati ale judetului Harghita temperaturile au scazut sub limita inghetului. La Joseni si Toplita s-au inregistrat minus 3,3, respectiv minus 3,2 grade Celsius.

Doar la statia meteo Bucin, datorita fenomenului de inversiune termica, termometrele au indicat temperaturi pozitive, valoarea minima masurata fiind de patru grade Celsius, scrie MEDIAFAX.

Valorile termice inregistrate marti dimineata, cele mai mici din tara, sunt ridicate pentru judetul Harghita in aceasta perioada a anului, tinand cont ca anul trecut in 9 octombrie au cazut primele ninsori, iar in 18 octombrie erau minus 12 grade la Miercurea Ciuc.

Minima absoluta a lunii octombrie in judetul Harghita s-a inregistrat in anul 1988, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, in vreme ce maxima absoluta a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost masurata in 1955, in aceeasi localitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.