Doua persoane, sot si sotie, din Targu Carbunesti au fost grav ranite, in urma unei explozii puternice urmate de incendiu produse in apartamentul in care locuiesc, iar in urma deflagratiei locatarii blocului au fost evacuati, multi dintre ei intoxicandu-se cu monoxid de carbon.

Potrivit MEDIAFAX, deflagratia s-a produs in jurul orei 6.00, cand locatarii blocului au fost treziti de o explozie puternica, produsa intr-un apartament de la etajul intai al unui bloc cu patru etaje din Targu Carbunesti.

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri din Targu Jiu, care au evacuat 26 de locatari, intre care sase copii.

Multe dintre persoanele evacuate s-au intoxicat cu monoxid de carbon si au primit ingrijiri medicale de la cadrele medicale de pe ambulantele ajunse la fata locului, fara a fi necesara transportarea lor la spital.

In urma exploziei au fost grav raniti proprietarii apartamentului - o femeie de 46 de ani si sotul acesteia, de 48 de ani, care au suferit arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului, fiind dusi la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti.

Potrivit directorului spitalului, Constantin Tarziu, a fost solicitat un elicopter pentru a-i transporta pe cei doi soti la un spital din Bucuresti. Acestia au fost transportati la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala pentru tratament specializat.

Apartamentul in care a avut loc explozia a fost distrus, iar interventia pompierilor pentru stingerea focului a durat peste o ora, in acelasi timp fiind afectat si un alt apartament vecin.

Cei doi le-au spus medicilor ca de la aragazul din apartament ar fi sarit furtunul de la reteaua de gaze, iar in momentul in care au incercat sa aprinda un bec s-a produs explozia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.