Luptele s-au reluat in Siria. Doua membre Pussy Riot raman la inchisoare. Bursa de la Bucuresti a scazut usor.

International

Luptele s-au reluat luni, in Siria, cu noi tentative ale armatei de a-i alunga pe rebeli din bastioanele lor, iar un oficial arab de rang inalt a considerat minime sansele ca focul sa inceteze in aceasta saptamana, relateaza AFP.

Cele doua membre incarcerate ale grupului Pussy Riot, condamnate la doi ani de inchisoare pentru o "rugaciune-punk" anti-Putin, organizata intr-o catedrala, isi vor ispasi pedeapsa in doua inchisori aflate la mare distanta de Moscova.

Business

Datoriile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) fata de constructorii de drumuri, de 1,3 miliarde lei in total, vor fi esalonate la plata in baza unui calendar care urmeaza sa fie stabilit, Guvernul neputand aloca in acest an decat aproximativ 200 milioane lei.

Compania PCC, actionar minoritar al Oltchim, solicita revocarea intregului Consiliu de Administratie (CA) al combinatului chimic si alegerea unor noi membri prin vot cumulativ, revizuirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an si intocmirea unui buget "realist" pentru 2013.

Bursa de la Bucuresti a scazut usor, cu 0,96%, pentru a doua sedinta consecutiv, intr-o piata in care majoritatea investitorilor au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea abia a ajuns la 9,4 milioane lei.

Unitatile de productie a electricitatii din surse regenerabile "sunt prea multe" si nu vor functiona toate, dar "la limita" ar putea elimina de pe piata centralele termice, potrivit companiei de stat Transelectrica.

Social

Noua persoane au fost arestate, iar 4,8 kilograme de aur destinate valorificarii in Belgia confiscate, in departamentul Gard (sud), in cadrul unei anchete asupra unor spargeri comise de la sfarsitul lui 2011 in toata regiunea mediteraneeana, a anuntat jandarmeria.

Garda Financiara a dat 412 amenzi, in valoare totala de 1.173.300 lei, si a dispus suspendarea activitatii a 26 de firme de alimentatie publica, dupa controalele efectuate la 487 de restaurante, fast-food-uri si pizerii, in perioada 9-21 octombrie.

Lifestar

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

ICCJ a respins luni recursul cantaretului de hip-hop Tudor Sisu fata de pedepsele instantelor inferioare care l-au condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de droguri, insa, potrivit avocatului sau, artistul ar putea fi eliberat conditionat pana de sarbatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.