Noua taxa auto va fi valabila din ianuarie 2013. Guvernul da inapoi 400 de milioane de euro din vechea taxa, citeaza evz.ro.

”Sistemul de taxare, forma noua a taxei auto, va fi introdus din ianuarie, anul viitor. Nu pot sa precizez, in momentul de fata, daca va fi valabila din 3 ianuarie sau din 15 ianuarie. Modul referitor la unde ajung banii din taxa de poluare va fi reglementat. Pana in momentul de fata propunerea noastra este ca taxa de mediu sa fie platita catre Administratia Fondului pentru Mediu, astfel incat sa putem sa dezvoltam programe investitionale verzi”, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mentionat, totodata, ca noua forma a taxei auto va fi luata in calcul in bugetul pentru 2013 si va fi functiona pe principiul ”Poluatorul plateste”.

”Taxa auto, practic a nemultumit pe toata lumea, in al doilea rand taxa auto a incalcat prevederile Tratatului Uniunii Europene, respectiv articolul 110 privind discriminarea. Se calculeaza in momentul de fata si impactul ei in bugetul pe 2013, avand in vedere si restituirile pe care ministerul trebuie sa le faca pe vechea taxa care a fost incasata ilegal.

Discutiile se afla intr-un stadiu destul de avansat, insa pana nu se finalizeaza studiul de impact economic nu vrem sa mai aruncam pe piata tot felul de sisteme care sa nu fie clare si, in orice caz, modul in care aceasta taxa de mediu va fi aplicata va face obiectul unei dezbateri publice. Cele 400 de milioane de euro, taxa incasata ilegal, va fi restituita de la bugetul de stat catre cei care au solicitat”, a explicat Rovana Plumb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.