Directorul SIE, Teodor Melescanu, a declarat, ca nu exista la ora actuala elemente privind iminenta producerii unui atentat in Romania in perioada urmatoar.

"Intr-un anumit fel, declaratia lui Omar Bakri ne atrage atentia asupra faptului ca Romania nu este imuna la acest pericol al unor acte teroriste. Tocmai de aceea, printre prioritatile care sunt acordate activitatii noastre la SIE, protectia impotriva actelor teroriste este unul din cele mai importante elemente", a spus Melescanu, in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

El a precizat ca SRI este "cap de coarda" in materie de combatere a terorismului, fiind vorba de activitati care se desfasoara cu precadere pe teriroriul Romaniei, mentionand totodata ca, in tot ceea ce priveste informatiile externe, SIE colaboreaza cu SRI.

"Dar acest tip de declaratii, desi nu vin de la un om care este un militant direct implicat in organizare, ci este mai degraba un ideolog al unei anumite forme de islamism, ne dovedeste ca nu suntem imuni la pericolul unor asemenea atentate teroriste", a mentionat directorul SIE.

"Nu avem la ora actuala, cel putin noi nu am transmis niciodata elemente care sa spuna ca ar fi iminenta producerea unui asemenea atentat in Romania in perioada urmatoare", a mai spus Melescanu, care a subliniat ca este una dintre "prioritatile maxime" ale Serviciului, potrivit MEDIAFAX.

Referitor la atentatul de la Burgas, in care si-au pierdut viata mai multi cetateni israelieni, Melescanu a precizat ca a avut in ultima saptamana doua discutii cu sefii serviciilor din Bulgaria, atentatul fiind una dintre temele principale de discutii.

"La ora actuala nu exista o concluzie definitiva sau un raport chiar al autoritatilor bulgare in legatura cu persoanele care au fost implicate, modalitatile care au condus la acest atentat. Au mai multe piste, sunt in desfasurare, colaboram si noi, dar nu avem inca o o concluzie definitiva", a mentionat el.

Citeste si:
O pensionară din Brăila sună cel puțin o dată pe oră la 112
O pensionară din Brăila sună...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.