Consilierul prezidential Daniel Funeriu ii cere premierului ca Guvernul sa adopte urgent HG in vederea alocarii burselor pentru elevii din invatamantul profesional, in bugetul pe 2012 fiind prevazute de Guvernul Boc 176 de milioane de lei pentru plata acestora.

"Victor Ponta nu a acordat nici pana azi bursele care se cuvin legal elevilor din invatamantul profesional pe care l-am reinfiintat in februarie 2012. Ii solicit lui Victor Ponta sa adopte urgent hotararea Guvernului pentru alocarea acestor burse. In urma reinfiintarii invațamantului profesional prin OM 3168 din februarie 2012, un numar de peste 13.000 de elevi au ales aceasta cale, in colaborare cu firme de calitate din Romania. Elevii din invatamantul profesional nu au primit vreun leu din ceea ce li se cuvine prin lege, pentru ca Guvernul nu a aprobat hotararea de guvern respectiva", afirma Funeriu, intr-o declaratie transmisa marti MEDIAFAX.

Consilierul prezidential precizeaza ca a prevazut in bugetul anului 2012 bani pentru ca toti elevii din invatamantul profesional sa primeasca o bursa de 200 de lei din partea statului, incepand cu luna septembrie.

"Pentru ca Ponta sa nu aiba dubii, sunt 176 de milioane de lei puse deoparte pentru bursele elevilor, ii pot spune si capitolul si titlul din buget unde se afla banii", sustine consilierul prezidential, fost ministru al Educatiei.

De asemenea, Funeriu considera ca neacordarea acestor burse dovedeste ca Guvernul Ponta doreste desfiintarea invatamantului profesional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.