Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei, considera ca violentele din scoli au ajuns sa reprezinta un fenomen care trebuie combatut cat mai curand.

Un elev de la Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" din Voluntari a fost injunghiat in picior, luni, imediat ce a iesit din scoala. Zilele trecute o eleva a fost batuta si umilita de o colega de scoala. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, la Romania TV, ca tot ce se intampla in unitatile de invatamant a devenit un fenomen si trebuie sa se ia urgent masuri.

"Trebuie sa intarim masurile de securitate in scoala, trebuie sa intarim sanctiunile. Agresiunile care se petrec in afara scolii nu pot fi controlate de scoala. Scoala nu-si poate asuma responsabilitati si pe strada. A doua categorie de probleme, cu care fara indoiala ne confruntam, sunt agresiunile in scoala. Trebuie sa intarim masurile de securitate. Am vorbit cu ministrul de interne si sper sa gasim impreuna alt set de masuri pentru a incerca sa crestem securitatea in scoala", a declarat, marti, Ecaterina Adronescu, la Romania TV.

In al doilea rand, ministrul vrea sa intareasca pedepsele aplicate elevilor care sunt agresivi intre ei.

"Ma gandesc la masuri de sanctionare mai aspre pentru elevii care sunt agresivi intre ei, in scoala sau in afara scolii, si probabil ca va trebui sa modificam regulamentele scolare asa incat sa intarim sanctiunile", a completat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.