Deputatii din Comisia de invatamant au decis, luni, cu 15 voturi "pentru" si un vot "impotriva", mentinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanta de Urgenta 73/2010, respingand astfel cererea de reexaminare adresata Parlamentului de presedintele Traian Basescu.

La sedinta Comisiei, reprezentantii PDL nu au fost prezenti, cu exceptia deputatului Marius Spinu, care a criticat proiectul de lege, aratand ca prin acesta "se incearca un argument pur electoral de a oferi o foaie de hartie fara nimic in spate", transmite MEDIAFAX.

Spinu a mai spus ca nicaieri in Europa nu exista asa ceva, adica un bacalaureat profesional si a parasit lucrarile comisiei inainte de a fi dat votul asupra proiectului de lege.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, prezenta la sedinta Comisiei, a spus despre reprezentantul PDL ca nu este normal "sa acuze si sa fuga" inainte de a asculta raspunsurile ministerului la criticile aduse.

Singurul vot impotriva a apartinut UDMR, mai precis deputatului Iosif Koto, care a apreciat ca bacalaureatul profesional "nu e o solutie, ci mai degraba o iluzie" si ca prin aceasta lege s-ar deschide "calea lenei si a incompetentei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.