Institutul Cultural Roman (ICR) are nevoie de cel putin 15 milioane de euro pentru finantarea programelor pe care le va desfasura anul viitor.

Banii ar urma sa provina atat din resursele bugetare, cat si din autofinantare, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

In documentul semnat de conducerea ICR se precizeaza ca atat sediul din Bucuresti al Institutului Cultural Roman, cat si filialele din teritoriu si institutele culturale amplasate in strainatate se vor preocupa, fiecare, de cresterea resurselor extrabugetare si de accesarea resurselor europene. Acele resurse extrabugetare si programe europene care se obtin de o unitate - filiale sau institute - vor ramane la dispozitia acesteia.

In 2011, bugetul aprobat de Parlament pentru Institutul Cultural Roman a fost de 43 de milioane de lei, suma considerata "suficienta" pentru o buna functionare a institutiei de catre fostul presedinte al acesteia, Horia-Roman Patapievici.

Bugetul pentru 2012 aprobat de Parlament pentru ICR a fost identic cu cel din anul precedent. Insa, in urma rectificarii bugetare din august, bugetul institutiei fost redus cu o treime, la 28,5 milioane de lei.

In conditiile in care ICR angajase pana la acel moment in proiecte suma de 29 de milioane de lei, institutia are in prezent un deficit.

Citeste si: Marga vrea ca ICR sa promoveze filmul si... caloriferul romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.