Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca realocarea de fonduri pentru functionarea in continuare a statului este in suma de 1,3 miliarde lei, el criticand guvernarea PDL pentru faptul ca nu a alocat resurse financiare si pentru sfarsitul acestui an.

"Am gasit bani pentru ca avem venituri suplimentare si pentru ca realocam din alta parte. Cei de la PDL inchideau Romania la 1 noiembrie", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca rectificarea bugetara din vara a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da inapoi banii luati ilegal de Guvernul Boc de la pensionari, in timp ce acum ministerul de Finante a cumulat restantele.

Boc, despre Guvernul Ponta: Amatorism, penibilitate si incompetenta

"Acum Ministerul de Finante a strans toate restantele pe care - in special Ministerul Sanatatii - dar vorbim de persoanele cu dizabilitati, autoritatile locale care trebuie sa plateasca insotitorii persoanelor cu dizabilitati, CNADR, acolo unde PDL si-a tot dat contracte si a uitat sa le plateasca. Asiguram funtionarea statului", a spus Ponta.

El a precizat ca suma realocata este in valoarea de 1,3 miliarde de lei.

Citeste si: MRU: Ponta si Georgescu trebuie sa fie audiati in Parlament pe tema bugetului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.