Subsecretarul de stat Raed Arafat a cerut directiilor de sanatate publica si unitatilor sanitare din subordinea Ministerului Sanatatii situatia fondurilor pentru investitii necheltuite pana in prezent, astfel incat acestea sa fie redirectionate.

"Vrem sa stim ce bani nu ati reusit sa cheltuiti, pentru a fi redirectionati acolo unde este nevoie, astfel incat toate fondurile sa poata fi utilizate pana la sfarsitul anului. Urmarim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim sa ramanem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie", a declarat, marti, subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai personalului din unitatile de primiri urgente, transmite MEDIAFAX.

Cu acelasi prilej, Raed Arafat a anuntat ca se intentioneaza ca, incepand de anul viitor, toate medicamentele si materialele sanitare utilizate in cele 63 de unitati de primiri urgente (UPU) finantate de la bugetul de stat si in serviciile de ambulanta sa fie achizitionate centralizat, prin licitatie, de catre Ministerul Sanatatii.

"In acest fel, se urmareste obtinerea unor preturi de achizitie mai bune avand in vedere achizitia unei cantitati mai mari de produse, dar si controlul cheltuielilor din unitatile de primiri urgente. Ultimele controale au evidentiat unele diferente de preturi destul de semnificative la achizitionarea produselor de acelasi tip, dar in spitale diferite", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.