Aceasta boala care poate fi foarte usor depistata si care poate fi vindecata in stadiile precoce de evolutie, distruge astazi sanatatea si viata tot mai multor femei.

Iata ce manifestari ar trebui sa va convinga sa mergeti la medic, potrivit Healthy.ro.

Balonarea prelungita

Uneori acest disconfort abdominal este singura manifestare a unui cancer de col in fazele sale precoce de evolutie. Balonarea nu este un simptom specific, poate sa apara in numeroase patologii, insa cateva caracteristici ale acestei manifestari ar trebui sa va atraga atentia:

- Dureaza peste doua saptamani;
- Balonarea apare indiferent de modificarile din dieta;
- Acest simptom este insotit de senzatia de presiune in abdomenul inferior.

Sangerari vaginale si modificari ale secretiilor

Orice sangerare vaginala anormala trebuie verificata medical pentru ca intotdeauna ascunde o patologie sau un dezechilibru.

In cazul cancerului de col uterin modificarile secretiilor vaginale sunt discrete: leucoree, secretii vaginale apoase.

In stadii mai avansate ale cancerului de col pot sa apara si firicele de sange in secretiile vaginale. Tarziu in evolutia cancerului se pot observa in secretii, daca s-a format o fistura urogenitala sau rectogenitala, urina, respectiv materii fecale.

Dureri difuze in abdomenul inferior

Prezenta durerilor nespecifice in pelvis sugereaza o boala. Aceste dureri sunt nespecifice, difuze, usor de suportat, uneori pot iradia in spate dand usoare dureri lombare sau la nivelul coapselor pe partea interna. Ca si dispareunia, durerile pelvine trebuie intotdeauna investigate - daca ecografia abdomenului inferior nu este revelatoare, incercati si un test Babes-Papanicolau.

Citeste mai mult pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.