Un cuplu de romani afirma ca au fost "umiliti" de catre un angajat al Serviciului de Imigratie din Noua Zeelanda (INZ) pe aeroportul din Auckland.

Veronica Lazarovici si sotul ei Madalin Vanatoru, care au sosit in Noua Zeelanda pe 22 septembrie, in loc sa treaca usor de controlul vamal, asa cum se asteptau, au fost chestionati de INZ.

Lazarovici afirma ca planuia sa studieze in Noua Zeelanda si ca intocmise o lista cu destinatii turistice pe care dorea sa le viziteze, insa Serviciile de Imigratie au luat acesta decizie suspectand cuplul ca se afla in cautarea unor locuri de munca ilegale in tara, urmarind sa nu se mai intoarca in Romania, potrivit TVNZ.

Lazarovici a declarat pentru post ca, in timp ce astepta sa fie chestionata, a fost "socata" sa auda un ofiter din cadrul Serviciului Vamal spunand "ajunge cu romanii". Ea subliniaza ca li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, in opinia sa, exclusiv din cauza "rasei". "Sotul meu si cu mine suntem amandoi romani. Este clar ca acest comentariu ne viza pe noi", a continuat romanca.

Un purtator de cuvant al agentiei a cerut scuze cuplului pentru comentariul "deplasat", care, in opinia acestuia a fost "te rog nu imi mai trimite alti romani", ci nu "ajunge cu romanii".

In apararea sa, INZ a argumentat ca Veronica Lazarovici nu a putut oferi explicatii clare pentru ce va lucra sau ceva vizita in Noua Zeelanda. In plus, Madalin Vanatoru nu avea un loc de munca in tara unde sa se intoarca, cel putin nu a putut oferi dovezi in directia asta.

"INZ crede ca cei doi se aflau in tara pentru a lucra ilegal", se arata in comuniatul INZ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.