Patrula Calare va fi introdusa de luni, in Capitala, un numar de 24 de echipaje - unitati calare - fiind pregatite pentru a sprijini Politia Locala in mentinerea ordinii si linistii publice.

Potrivit unui comunicat al administratie locale transmis vineri si citat de Agerpres, Patrula Calare a Municipiului Bucuresti va actiona in marile parcuri ale orasului - in principal in Herastrau, Tineretului si Carol, scrie hotnews.ro.

"Acest mecanism este pus in functiune dupa ce in marile parcuri ale Capitalei au crescut considerabil faptele cu violenta, dar si dupa ce mii de bucuresteni au cerut, in scris, prezenta unitatilor calare care sa le asigure linistea pe strazile municipiului. Totodata, prin Patrula Calare a Municipiului Bucuresti, capitala Romaniei se aliniaza la marile metropole ale Europei care folosesc unitatile hipo pentru mentinerea ordinii publice. Avand in vedere ca parcurile Bucurestiului insumeaza peste 180 de hectare, patrulele calare vor putea acoperi cu usurinta zonele respective", se arata in comunicat.

Pe langa patrularea in sprijinul agentilor locali, Patrula Calare va mai avea si alte competente:

  • va identifica cersetori, copii lipsiti de supravegherea parintilor, persoane fara adapost - pe care ii vor preda serviciilor publice de asistenta sociala,
  • va participa - daca va fi solicitata -, impreuna cu alte autoritati competente, la asigurarea linistii si ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor sau actiunilor de pichetare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.