Sarbatorile de iarna bat la usa, deci e timpul sa va ganditi inca de pe acum la zilele pe care le veti dedica curateniei generale in locuinta.

In acest sens, un aspirator performant cu spalare, pentru covoare si geamuri, eprezinta solutia ideala. Dar oferta magazinelor cu profil electrocasnic este foarte generoasa. Un aparat obisnuit, cu functie simpla de aspirare, nu presupune un efort financiar deosebit. Cele multifunctionale sunt insa mult mai scumpe. Fata de cele clasice, acestea aspira in profunzime covoarele, dar pot si spala ori curata geamurile locuintei. Extrem de performante sunt si aspiratoarele cu telecomanda incorporata in maner. Operatiile pot fi comandate fara a fi nevoie sa va aplecati, iar tubul telescopic nu are trepte si se regleaza exact la lungimea dorita. Persoanele alergice au posibilitatea sa achizitioneze un model de aspirator cu sisteme sofisticate de filtrare a prafului si mirosurilor neplacute, care asigura o puritate absoluta a aerului evacuat.

Aspiratoarele sunt dotate cu diverse sisteme de colectare a prafului. Puteti opta, de pilda, pentru un aspirator cu sac detasabil, textil sau din hartie, prevazut cu filtru electrostatic. Pentru o curatare pe suprafete mici, este recomandat miniaspiratorul cu acumulatori, care aspira praf, scrum, firimituri. Aceste modele au un filtru permanent lavabil, rezervor de aspiratie transparent si se livreaza cu un adaptor pentru incarcarea acumulatorilor.

Trilobite, gospodina singuratica

Persoanele cu venituri mai mari pot cumpara modelul Electrolux Trilobite, in fapt un robot care se orienteaza cu ajutorul ultrasunetelor, evitand coliziunea cu obstacolele. Inalt de numai 13 cm, cu un diametru de 35 cm si o greutate de 5 kilograme, de forma circulara, acest aspirator face curatenie singur, chiar si in spatiile foarte inguste. Trilobite are trei programe de curatenie: normala, rapida si pentru pete (curata zona respectiva de doua ori). Aparatul aspira mai intai de-a lungul peretilor, apoi spatiile deschise. Este dotat si cu un senzor special incorporat pentru detectarea treptelor, cu ajutorul caruia se evita caderea pe scari. Aspiratorul poate lucra si atunci cand nu sunteti acasa. Functia de programare zi/timp va permite sa alegeti momentul pentru curatenie.

Trilobit-ul colecteaza praful cu ajutorul unor lamele din cauciuc si il depoziteaza intr-o cutie speciala care poate fi scoasa si golita cu usurinta. Aspira, cu bateriile complet incarcate, timp de 60 de minute, si nu sunt necesari saci pentru praf. Daca nu a fost finalizata curatenia, iar acumulatorii dau semne ca nu mai au putere, Trilobite se indreapta spre generator, se alimenteaza aproximativ doua ore, dupa care isi reia lucrul. Dupa ce termina de aspirat, revine automat la baza de incarcare. Aspiratorul-robot costa 5.000 de lei.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.