Sase angajati ai CET Braila au anuntat, joi, ca au intrat in greva foamei, in conditiile in care nu si-au mai primit de trei luni salariile si bonurile de masa, iar la ora transmiterii acestei stiri aproximativ 100 de salariati ai unitatii protesteaza in fata CET. 

Potrivit MEDIAFAX, joi dimineata, aproximativ 100 din cei aproape 400 de angajati ai CET Braila protesteaza in fata unitatii, cerand demisia conducerii CET, in conditiile in care nu si-au mai primit de trei luni salariile si bonurile de masa, iar unitatea a ramas fara gaz si energie electrica, din cauza datoriilor.

Sase dintre angajati au anuntat ca au intrat in greva foamei.

"Situatia este disperata. Oamenii nu si-au mai luat salariile de trei luni, au rate de platit la banci, facturi de achitat", a spus unul dintre protestatari.

Conducerea CET Braila afirma ca singura solutie pentru plata salariilor angajatilor, pentru care ar fi nevoie de aproximativ 140.000 de lei, este recuperarea banilor de la asociatiile de locatari care au acumulat restante de peste 10 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, multe dintre asociatiile de locatari nu si-au mai platit de cativa ani facturile la termoficare, iar in aceste conditii CET a acumulat datorii de aproximativ 10 milioane de lei catre furnizorul de gaze si de circa 200.000 de lei catre Electrica, astfel ca in prezent este sistata atat furnizarea gazului catre centrala, cat si furnizarea energiei electrice.

Angajatii CET Braila au declansat protestele inca din urma cu cateva saptamani, protestand in fata unitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.