Interventia la incendiul produs marti la un bloc din ansamblul rezidential Confort City a fost ingreunata de barierele de acces si de masinile parcate in zona.

Pompierii au reclamat si de faptul ca reteaua de hidranti a complexului nu a functionat, potrivit IGSU.

"La sosirea la locul producerii situatiei de urgenta, echipajele au intampinat greutati la intrarea in complexul respectiv, din cauza barierelor de acces si a autovehiculelor aflate in parcare, fiind necesara mutarea acestora pentru a permite desfasurarea interventiei. (...) Intrucat reteaua de hidranti de la acest complex nu a functionat, pompierii militari au intervenit la incendiu folosind apa din rezerva proprie, din raul Dambovita si de la un agent comercial", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) citat de gandul.info.

Incendiul a izbucnit, marti dupa-amiaza, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat in complexul rezidential Confort City.

Potrivit IGSU, conform reglementarilor tehnice in vigoare, este permisa mansardarea cladirilor de locuit daca se respecta conditiile de protejare la foc cu materiale incombustibile a structurii portante a acoperisului si a conditiilor de compartimentare la foc (prin elemente incombustibile) dintre blocuri, tronsoane si apartamente.

Pompierii actioneaza, in prezent, pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului, urmand ca, pe durata noptii, sa ramana la locul interventiei pentru verificari si pentru supraveghere, potrivit IGSU. In urma incendiului, ar fi fost afectate aproximativ 100 de apartamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.