Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, vrea ca salariul medicilor rezidenti sa se dubleze din decembrie.

Astarastoae sustine ca i-a cerut premierului Victor Ponta ca pana pe 18 octombrie sa decida daca este de acord cu majorarile salariale ale cadrelor sanitare.

Profesorul Vasile Astarastoae isi doreste de asemenea ca venitul minim al rezidentului sa fie echivalentul a trei venituri medii pe economie, scrie adevarul.ro.

„Am avut o intalnire cu premierul Victor Ponta, vom face un studiu de impact bugetar, dupa opinia mea nu exista un impact, noi am facut deja niste studii, si pana pe 18 octombrie premierul are la dispozitie timp sa se gandeasca daca doreste sa aiba medici in tara sau doreste sa aiba medici demisionari. Propunem ca pentru medicii rezidenti incepand cu maxim inceputul lunii decembrie o dublare a veniturilor pe care le au in prezent, un plan de crestere a veniturilor celorlalti medici si un interval de 3 ani in care venitul minim al unui medic rezident sa fie echivalentul a trei venituri medii pe economie", spune profesorul Vasile Astarastoae.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.