Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a amanat, luni, pentru 5 noiembrie contestatia in anulare formulata de Adrian Nastase in cazul deciziei definitive de condamnare la doi de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", deoarece la dosar nu a ajuns motivarea sentintei.

Potrivit MEDIAFAX, si Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, condamnata in dosarul "Trofeul calitatii" la sase ani de inchisoare, a formulat o contestatie in anulare, completul de cinci judecatori stabilind ca si actiunea ei sa fie judecata in 5 noiembrie.

Irina Paula Jianu si Adrian Nastase nu au fost adusi din penitenciarele in care sunt incarcerati la instanta suprema pentru judecarea contestatiilor in anulare, intrucat nu a fost dispusa judecarea cauzelor cu citarea partilor.

Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat, luni, la iesirea din sala de judecata, ca cei cinci judecatori din completul care a dat decizia definitiva in dosarul "Trofeul calitatii" trebuie sa grabeasca motivarea acesteia, deoarece au trecut mai bine de trei luni de la sentinta.

Avocatul a spus ca in acest fel se incalca deptul la aparare al clientului sau, amintind ca in decembrie 2012 se implineste termenul legal in care apararea lui Nastase poate depune sesizari si plangeri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Totodata, avocatul a amintit ca in februarie 2013 se implineste si termenul de opt luni de executare efectiva a pedepsei in cazul lui Adrian Nastase, aratand in acest context ca motivarea deciziei trebuie eliberata cat mai rapid de catre cei cinci judecatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.