Ministerul Sanatatii vrea sa redeschida cateva institute inchise in martie 2011, printre ele fiind si cel de cardiologie de la Targu Mures, unde se fac singurele operatii pe inima pentru nou-nascuti si sugari, a declarat vineri, ministrul de resort, Vasile Cepoi.

"Vrem sa redeschidem Institutul de Cardiologie din Targu Mures. Cautam variante pentru pastrarea autonomiei financiare, dar unitatile sanitare nu vor avea personalitate juridica", a spus ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit ministrului, Spitalul Judetean Targu Mures nu poate fi clasificata drept unitate sanitara de urgenta, daca nu are clinica de chirurgie cardiovasculara.

"Pe de alta parte transferul unui pacient in urgenta din Spitalul Judetean de Urgenta in Institutul de Cardiologie ar necesita completarea unor foi de externare si, implicit, de internare, daca fiecare unitate ar avea personalitate juridica, in conditiile in care cele doua unitati functioneaza in aceeasi cladire, dar la etaje diferite", a mai spus Cepoi.

Ministerul Sanatatii analizeaza, de asemenea, cum poate fi redata titulatura de institut si altor unitati sanitare inchise, cum ar fi cele de la Iasi si Bucuresti, insa dupa acelasi sistem privind autonomia financiara.

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de Adulti si Copii din Targu Mures, Horatiu Suciu, afirma ca singura solutie pentru problemele grave ale unitatii este reinfiintarea Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant, care a fost desfiintat "abuziv, avand la baza argumente hilare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.