Numarul de persoane care vor primi ajutoare alimentare din stocurile de interventie comunitara, destinate categoriilor defavorizate, va fi majorat, distributia ajutoarelor urmand sa inceapa in luna octombrie, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu. 

Potrivit MEDIAFAX, decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Executivului, printr-o hotarare de modificare a actului normativ care stabileste beneficiarii acestor ajutoare alimentare.

"Modificarile vizeaza marirea numarului de persoane care pot beneficia de ajutoarele alimentare, in special cele mai expuse riscului de excluziune sociala. Beneficiarii acestui plan sunt persoane cu venit minim garantat, someri inregistrati, pensionarii sistemului public cu o pensie mai mica de 400 lei pe luna, persoanele cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate", a spus Zaharescu.

El a precizat ca ambalajul produselor distribuite vor fi marcate prin cuvintele "Ajutor al UE", insotite de emblema Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.