Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pe regiuni pentru intervalul 25 septembrie - 8 octombrie.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca vremea frumoasa se va mentine si in urmatoarea perioada, in majoritatea regiunilor tarii.

Astfel, in prima parte a intervalului 25 septembrie - 8 octombrie, vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar si la 32 de grade Celsius. Ulterior, in prima saptamana a lunii octombrie, maximele termice vor scadea treptat pana la valori de 12 grade Celsius, in zona montana.

Banat

In perioada 25-28 septembrie temperaturile maxime medii vor creste pana la valori de 31…32 grade Celsius , vremea devenind deosebit de calda. Dupa 29 septembrie va avea loc un proces de racire treptata, iar in intervalul 6-8 octombrie valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 21…22 grade Celsius .

Minimele termice vor creste spre medii de 16…17 grade Celsius in primele zile, dupa care vor scadea pana in jurul valorii de 10 grade Celsius , la sfarsitul intervalului. Ploile ar putea sa apara dupa data de 30 septembrie.

Crisana

In primele zile ale intervalului vremea va deveni deosebit de calda, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…31 grade Celsius . Din 29 septembrie, vremea se va raci treptat pana la valorii medii ale maximelor apropiate de cele normale, cuprinse intre 20 si 22 grade Celsius, in ultimele zile.

Vor cadea ploi, in general slabe cantitativ si pe arii restranse, dupa 29-30 septembrie.

Transilvania

Media temperaturilor maxime va creste pana la sfarsitul primei saptamani, atingand valori de 28…29 grade Celsius. Din 30 septembrie vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat in perioada 6-8 octombrie, media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 20 grade Celsius.

Temperaturile minime vor scadea de la medii de aproximativ 14 grade Celsius in perioada 27-30 septembrie, pana la 6…8 grade Celsius in ultimele zile ale intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai mare in jurul datei de 4 octombrie.

Maramures

Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...

In perioada 6-8 octombrie maximele termice vor scadea spre valori medii de 19…20 grade. Mediile temperaturilor minime vor creste spre 15 grade Celsius in primele zile, dupa care vor scadea pana la 7…8 grade la sfarsitul intervalului de prognoza.

Vor fi averse insotite si de descarcari electrice pe 25 septembrie, iar apoi probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai mare dupa 29-30 septembrie.

Moldova

Vremea va fi deosebit de calda in prima saptamana, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 28...29 grade Celsius, dar in intervalul 29 septembrie-1 octombrie va urma o usoara racire, spre 20...21 grade Celsius la valorile diurne si spre 8...10 grade Celsius la cele nocturne.

Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse vor fi posibile in a doua parte a intervalului.

Dobrogea

Temperatura aerului va avea o tendinta de scadere usoara si treptata, atat la valorile maxime cat si la cele minime, astfel incat spre sfarsitul intervalului maximele se vor situa, in general, intre 20 si 22 grade Celsius.

Muntenia

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Vremea va fi frumoasa si calda pana spre sfarsitul lunii septembrie, cu medii ale temperaturilor maxime in jurul a 30 grade Celsius și minime de peste 14 grade Celsius. Scaderea de temperatura din prima decada a lui octombrie se va asocia cu creșterea probabilitatii de aparitie a ploilor, dar acestea vor fi de scurta duratasi, in general, slabe cantitativ.

Oltenia

Temperatura aerului va continua sa creasca usor in ultimele zile ale lunii septembrie, maximele termice urmand sa se situeze, in general, peste valoarea de 30 grade Celsius. Prima decada a lunii octombrie va aduce o racire, mai pronuntata intre 1 si 4 octombrie. Astfel, spre finalul intervalului, temperaturile maxime se vor situa in jurul a 22 grade Celsius.

Probabilitatea de aparitie a ploii este aproape nula pana la sfarsitul lunii, apoi sunt de asteptat ploi slabe.

Citeste si:
Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii octombrie în mai multe...
ANM: Prognoza meteo până la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.