Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, ca bugetul educatiei pe anul 2013 va fi mai mare decat cel din acest an, fiind nevoie si de atragerea altor resurse, de la Banca Mondiala sau din fonduri europene.

Potrivit MEDIAFAX, Ecaterina Andronescu a declarat, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca a discutat la nivelul Guvernului ca banii europeni sa mearga in mai mare masura spre educatie, spre formarea continua a cadrelor didactice.

"Bugetul Educatiei va fi mai mare in 2013 decat cel din acest an, care a fost unul dintre cele mai mici bugete de multi ani incoace si care a produs numeroase nerealizari. In afara de buget, trebuie sa atragem spre minister si bani din alte resurse. Acum construim cu Ministerul Finantelor un proiect cu Banca Mondiala, cu bani rambursabili in timp. Il construim cu increderea ca acei bani se vor transforma in beneficii asupra invatamantului. De asemenea, incep negocierile pentru fondurile europene din perioada 2013-2017 si am discutat cu ministrul Afacerilor Europene si la Guvern sa incercam ca resurse care vin din bani europeni sa mearga in mai mare masura spre educatie, infrastructura, logistica, iar banii pentru resursele umane sa mearga cu prioritate spre invatamant. Cred ca procesul de formare continua a cadrelor didactice nu este o gluma. Imi pun sperante in banii europeni in formarea profesionala a cadrelor didactice", a spus Andronescu.

Ea a precizat ca proiectul cu Banca Mondiala va viza si caminele studentesti din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.