Universitatile de stat din Timisoara, la care invata aproximativ 50.000 de studenti, ofera circa 10.000 de locuri de cazare in camine.

Tinerii incarcati de bagaje stau la rand, de luni, pentru a-si primi camerele, care macar au fost zugravite. Se impart numere de ordine si formulare de cazare, iar studentii sunt nerabdatori sa isi ia in primire camerele, scrie MEDIAFAX.

In Timisoara functioneaza patru universitati de stat - Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului si Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes". Tarifele de cazare la cele patru universitati nu s-au schimbat de anul trecut, acestea fiind cuprinse intre 50 si 200 de lei, in functie de conditiile oferite, pentru o persoana.

La Universitatea de Vest din Timisoara sunt inscrisi aproximativ 20.000 de studenti, iar pentru acestia sunt puse la dispozitie circa 3.000 de locuri de cazare in zece camine. Nu toate cererile au fost acoperite, la secretariatul institutiei fiind depuse circa 5.000 de cereri de cazare.

La Universitatea Politehnica Timisoara, unde invata in jur de 16.000 de studenti, numarul de cereri de cazare este aproximativ egal cu numarul de locuri din camine: 3.000. Universitatea Politehnica are cel mai mare numar de camine din Timisoara, 16, dintre care doua sunt cu garsoniere.

La fel si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, unde toate cererile au fost acoperite. Aici sunt patru camine cu circa 1.500 de locuri.

"In Biroul Senatului au fost stabilite conditiile de cazare pentru studentii nostri. Un tanar plateste, in medie, 100 de lei pentru un loc bugetat. Avem locuri suficiente pentru a satisface cererile studentilor nostri si, in limita locurilor disponibile, pentru a primi si studenti ai altor universitati", afirma Paul Pirsan, rectorul universitatii.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, unde invata 6.200 de studenti, sunt sapte camine cu un total de circa 2.500 de locuri. Si aici numarul de locuri a fost aproximativ egal cu cel al solicitarilor de cazare, conform conducerii universitatii.

In caminele studentesti din Timisoara, fiecare camera poate gazdui intre doua si sase persoane.

Citeste si: Vin studentii! Unde se gasesc cele mai bune chirii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.