Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu va ramane in arest, intrucat Curtea de Apel Targu Mures a respins, vineri, ca nefondata, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de aparatorii acestuia.

Curtea de Apel Targu Mures s-a pronuntat, vineri, asupra cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar - formulata de aparatorii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, respectiv de ridicare a interdictiei de a discuta cu unii martori din dosar - facuta de avocatul omului de afaceri Calin Stoia, transmite MEDIAFAX.

Instanta a respins aceste cereri ca nefondate.

Ca urmare, Sorin Apostu ramane in arest, in timp ce omul de afaceri Calin Stoia, judecat in acelasi dosar, are in continuare interdictie sa comunice cu Andreea Tohotan, Olga Ionutiu si Nicolae Pop Baldi, care au calitatea de martori in acest proces.

Apostu poate ataca cu recurs sentinta Curtii de Apel Targu Mures, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la comunicare.

Un nou termen pentru judecata pe fond a fost fixat pentru luni, cand sunt citati 15 martori, majoritatea angajati ai Primariei Cluj-Napoca.

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.