Doi padurari din localitatea Corbeni, judetul Arges, au fost atacati vineri de un urs, intr-o zona impadurita.

[UPDATE] Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, spune ca ursul care a atacat doi padurari, vineri, in timpul unei partide de vanatoare organizata in padurea din localitatea argeseana Corbeni a fost impuscat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat legatura cu cei de la Directia Silvica Arges si am aflat ca a fost o vanatoare organizata, iar acest urs care a atacat a fost impuscat. Este vorba de doi padurari care au fost raniti. Probabil ca ar fi trebuit sa fie mai atenti, in mod normal nu ar fi trebuit sa se intample un asemenea eveniment la o vanatoare organizata. Este un accident de munca practic, cei doi erau in timpul serviciului, iar evenimentul va fi cercetat in acest conditii si de Inspectoratul Teritorial de Munca Arges. Este pentru prima oara cand se intampla asa ceva in Arges sper sa fie si ultima", a declarat prefectul de Arges, Cristian Soare.

Potrivit prefectului, in acest caz a fost constituita o comisie de ancheta.

"Probabil ca vor fi si sanctiuni la Directia Silvica. Deocamdata nu ma pot pronunta, dar in aproximativ zece zile voi avea concluziile. Acest caz din Arges nu este similar celor din Dambovita. La noi a fost o vanatoare organizata, iar animalele nu constituie un pericol pentru populatia din nordul judetului Arges, deci oamenii nu trebuie sa se teama ca acestea vor ajunge la locuintele lor", a adaugat Soare.
La randul lor, reprezentantii Directiei Silvice Arges spun ca primele cercetari arata ca au fost respectate regulile prevazute de legislatia in domeniu referitoare la vanatorile organizate, iar ancheta interna este in desfasurare.

Acestia au precizat ca vanatoarea fusese organizata pentru impuscarea a doi ursi, unul dintre ei fiind cel care i-a atacat pe padurari.

Citeste si:
VIDEO Un pui de urs a ajutat un turist să își pornească mașina din loc
VIDEO Un pui de urs a ajutat...


[UPDATE]
Un al doilea barbat a fost ranit de urs in timp ce incerca sa il salveze pe primul padurar atacat de animal.

Potrivit reprezentantilor Politiei Arges, in zona Corbeni s-a desfasurat, vineri, o vanatoare organizata de Ocolul Silvic Vidraru, iar la un moment dat un urs i-a atacat pe doi dintre gonaci.

"Vanatoarea a avut loc in zona Tulburea-Corbeni, in timp ce padurarii goneau doi ursi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a intors spre ei. Se pare ca, speriat, unul dintre padurari a tras un foc de arma, iar apoi ursul l-a atacat. Celalalt padurar a incercat sa isi salveze colegul, fiind si el ranit", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Adelina Florescu, potrivit MEDIAFAX.

Cel de-al doilea padurar ranit are leziuni la sold, fiind transoportat la Spitalul Municipal din Curtea de Arges.



Potrivit realitatea.net, barbatul a fost ranit grav la o mana si transportat la spital.
Citeste si:
Un bărbat a fost omorât după ce a refuzat avansurile unui tânăr, în...
Un bărbat a fost omorât după...

In urma cu doi ani, in aceeasi zona, un batran a fost omorat de un urs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.