Andrei Marga, noul presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), a postat pe site-ul institutiei un document - pe care l-a numit "Sincronizarea Institutului Cultural Roman" - prin care expune viitoarele schimbari de viziune si proiecte pe care le are in vedere in mandatul sau.
 

Potrivit MEDIAFAX, invocand Legea 356 din 11 iulie 2003, cu modificarile OUG nr. 27, din 13 iunie 2012, Marga spune ca, din punctul sau de vedere, "sunt necesare dezvoltari si schimbari in directia sincronizarii activitatilor la Institutul Cultural Roman", "debirocratizarea" si "defeudalizarea" institutiei.

Noul presedinte al ICR considera ca activitati de tipul initierii, organizarii si dezvoltarii capacitatii asociative, asa cum au fost ele declarate in documentele institutiei, "sunt insuficiente" si propune ca scop pentru Institut "producerea de noi valori de cultura si civilizatie, reprezentarea si promovarea culturii si civilizatiei poporului roman in tara si in lume, luata in intregime". Aceasta inseamna, conform viziunii sale, ca "accentul se muta pe producerea de valori".

Definind cultura drept "constiinta de sine a unui popor" si subliniind ca ICR trebuie sa incurajeze si sa intretina dezbaterea culturala de buna calitate, Andrei Marga spune ca una dintre prioritati vizeaza contributia la elaborarea de proiecte "Romania 2020".

"Proiect Romania 2020" este un proiect GRASP - Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani, o retea deschisa formata din tineri profesionisti, studenti si organizatii partenere, care are ca misiune contributia activa la modernizarea continua si dezvoltarea Romaniei prin implicare civica si profesionalism -, lansat la cea de-a doua conferinta anuala din Boston.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.