Presedinta Curtii de Apel Iasi, Cristina Valeanu, a fost pusa sub acuzare pentru favorizarea infractorului.

Judecatoarea Cristina Valeanu a fost audiata, miercuri, timp de o ora, de catre procurorii DNA Iasi, la iesirea din sediul insitutiei. Presedintele Curtii de Apel Iasi a precizat ca i-au fost aduse la cunostinta invinuirile in dosarul in care este cercetata alaturi de alti magistrati ieseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi s-a adus la cunostinta faptul ca se fac cercetari. Acuzatiile la adresa mea nu sunt pertinente si sunt nefondate. Am exercitat toate procedurile in virtutea atributiilor conferite de lege", a declarat presedintele Curtii de Apel Iasi, Cristina Valeanu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, Cristina Valeanu este cercetata pentru favorizarea infractorului, ea fiind acuzata ca ar fi anuntat o persoana ca este interceptata.

Luni dimineata, la sediul DNA Iasi s-au prezentat Maria Samoil, Mirela Anton, Adriana Stoienel si Carmen Dascalu, magistrati la Tribunalul Iasi, pentru a fi audiate de catre procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza modul in care au solutionat mai multe procese privind intabulari de terenuri.

Aceleasi surse au precizat ca magistratii ar fi acuzati de neglijenta in serviciu, dupa ce ar fi dat solutii favorabile in mai multe procese privind intabulari de terenuri.

Judecatorii ar fi emis sentinte eronate in cazul unor persoane care au reusit sa-si intabuleze terenurile, in baza unor acte false. In acest dosar sunt cercetate in total peste 20 de persoane, inclusiv angajati ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.