Soferii care blocheaza masinile parcate regulamentar ar putea fi amendati cu pana la 500 de lei daca proiectul de lege depus de doi deputati PSD va fi aprobat de Parlament.

Potrivit rtv.net, deputatii Ion Calin si Gheorghe Ciocan argumenteaza beneficiile proiectului de lege spunand ca sunt tot mai multe cazuri in care "soferii auto nedisciplinati" isi parcheaza masinile in asa fel incat ii impiedica pe cei care au parcat regulamentar sa paraseasca locul.

Conform proiectului de lege, "impiedicarea unui autoturism parcat regulamentar de a parasi locul de parcare, la initiativa detinatorului acestuia, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei", iar "eventualele pagube produse autoturismului care a impiedicat iesirea din locul de parcare a autoturismului parcat regulamentar, se suporta de detinatorul autoturismului care a impiedicat iesirea din parcare".

Propunerea legislativa creata de Ion Calin si Gheorghe Ciocan se afla in dezbatere la Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.