Evaluarea nationala din 2013 a elevilor din clasa a VIII-a se va desfasura la aceleasi discipline ca cele din acest an, iar repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor incheia in 14 iunie 2013, iar in perioada 17-19 iunie va avea loc inscrierea la evaluarea nationala, potrivit Ordinului privind organizarea si desfasurarea acestei testari in anul scolar 2012-2013.

Si la evaluarea nationala din 2013 elevii vor fi supravegheati in salile de examen cu camere video. De asemenea, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si cele in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise trebuie sa aiba camere de supraveghere.

Pregatirile pentru admiterea la licee vor incepe in 31 ianuarie 2013 si se vor incheia in 8 iulie. Pana in 8 iulie vor fi eliberate fisele de inscriere pentru candidatii care participa la admitere in alt judet.

In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.