Unitatile de invatamant din Capitala ar putea avea propriul sistem de ambulanta, primarul general Sorin Oprescu anuntand, joi, ca intentioneaza sa achizitioneze o micro-statie de salvare si cate o ambulanta pentru fiecare sector. 

Potrivit MEDIAFAX, Oprescu a precizat ca solicitarea ambulantelor din sistemul scolar ar urma sa se faca tot prin numarul unic de urgenta 112.

"Incercam, din saracia noastra, sa cream un sistem de ambulante care sa deserveasca unitatile scolare din toate sectoarele. (...) Incercam sa cream acest lucru ca sa putem interveni pentru accidentari usoare si cazuri acute si sa reactionam cat mai rapid", a spus primarul general al Capitalei, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca exista resurse umane si financiare pentru implementarea unui astfel de sistem, edilul Capitalei a confirmat acest lucru.

"Avem resursa psihica, avem resursa corticala si cred ca avem si niste bani ca sa o putem face", a spus Oprescu.

El a precizat ca o ambulanta de tip C costa aproximativ 100.000 de euro si intentioneaza sa achizitioneze cate una pentru fiecare sector al Capitalei.

De asemenea, proiectul gandit de Primaria Capitalei mai prevede si "motociclisti medicalizati", care sa intervina in perioada de vara.
Sorin Oprescu a declarat ca urmareste ca prin aceasta investitie sa degreveze si sistemul mare de ambulanta.

Primarul a mai spus ca, in 2010, in unitatile de invatamant din Capitala au fost inregistrate 2.150 de accidente, 1.940 dintre acestea fiind accidente usoare.

Ambulantele vor avea un sofer si o asistenta medicala, care vor raspunde solicitarilor si, daca va fi cazul, vor transporta copiii la spital.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a apreciat initiativa Primariei Capitalei ca fiind "un element de siguranta extraordinar", precizand ca este foarte important pentru directorii de scoli si pentru cadrele didactice sa aiba certitudinea ca cineva poate ajunge foarte repede in cazul producerii unei accidentari.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Primaria Capitalei a precizat ca in cele 425 de scoli si licee sunt 221 de medici, dar ca in fiecare scoala exista cel putin un asistent medical.

Totodata, in total sunt 610 cabinete de medicina scolara, pentru un total de 227.000 de copii, 452 dintre cabinete fiind de medicina generala, iar 158 cabinete stomatologice.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei a spus ca vrea ca, impreuna cu Primaria Capitalei, sa faca un parc stiintific in zona Universitatii Politehnica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.