Cea mai scazuta temperatura din tara, minus 2 grade Celsius, s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, fiind prima valoare negativa din aceasta toamna.

Meteorologul Gyorffi Tunde de la Statia Meteorologica din Miercurea Ciuc a declarat pentru MEDIAFAX ca aceasta temperatura s-a inregistrat in jurul orei 7.30 si a stagnat la aceeasi valoare timp de aproximativ o ora.

"In aceasta dimineata am inregistrat la Miercurea Ciuc minus 2 grade Celsius, fiind prima temperatura negativa din aceasta toamna. Totodata, la sol s-a instalat bruma", a precizat Gyorffi Tunde.

Si in alte localitati ale judetului Harghita s-au inregistrat temperaturi scazute, joi dimineata. Astfel, la Joseni au fost minus 0,8 grade Celsius, in timp ce la Toplita s-au inregistrat doua grade Celsius.

Minima absoluta a lunii septembrie in judetul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius in anul 1977, maxima absoluta a lunii, de 33,8 de grade, fiind consemnata in 1952.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.