Sectia pentru procurori a CSM a decis, miercuri, efectuarea unor controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov si la Parchetul Judecatoriei Buftea, in urma deficientelor constatate dupa verificarile din dosarele lui Vlad Nicolae.

"Decizia a fost luata la solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a deficientelor constatate in urma controlului dispus, la data de 28.08.2012, in cauzele penale privind pe inculpatul Vlad Nicolae", se arata intr-un comunicat de presa al CSM, citat de MEDIAFAX.

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, in urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul japonezei Yurika Masuno, a decis sesizarea Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar si a conducerii INML, pentru intarzierea expertizelor.

Tribunalul Bucuresti a prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno, dar si a unei alte persoane, precum si de violarea altor femei.

Seful Parchetului Judecatoriei Buftea, Catalin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, intrucat nu a analizat o plangerea facuta de o victima a lui Nicolae Vlad, in care arata ca se teme de acesta, insa procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.