Desi Universitatea Bucuresti a luat act de plagiatul lui Ponta, nu isi asuma responsabilitatea pentru retragerea titlului de doctor, relateaza MEDIAFAX.

Rectorul UB, Mircea Dumitru, a declarat, miercuri, ca doar Ministerul Educatiei poate decide retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, intrucat acesta este demnitar, precizand ca raportul Comisiei de Etica si al juristilor confirma plagiatul si va fi trimis MECTS saptamana viitoare.

"In sedinta de astazi a Senatului au fost prezentate doua documente privind acuzatia de plagiat in cazul tezei lui Victor Ponta. A fost prezentat punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, de catre presedintele comisiei, Marian Popescu, si totodata un altul intocmit de trei juristi, unul profesor al UB si doi profesori de origine romana din Franta, respectiv unul de la Strasbourg si unul de Sorbona", a spus rectorul Mircea Dumitru.

Rectorul a precizat ca Ministerul Educatiei urmeaza sa ia astfel act de raportul UB si, in functie de dovezile care sustin plagiatul, sa ia masurile legale care se impun, printre care si retragerea titlului de doctor.

"Exista un raport al Comisiei Nationale de Etica a ministerului, aceasta comisie a exprimat un punct de vedere in iunie, iar acum Ministerul Educatiei trebuie sa ia act de toate dovezile pe care le punem la dispozitie privind plagiatul si sa decida", a adaugat rectorul Mircea Dumitru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.