Programul suprasolicitant, dar si stresul de zi cu zi face ca alimentatia noastra sa devina tot mai nesanatoasa.

Ce puteti manca la birou? Sugestii sanatoase:

Supe/ciorbe

Supele de legume, de pui sau de peste sunt ideale pentru o masa de pranz, cu conditia sa nu contina ulei daca au carne (carnea oricum lasa grasimi), potrivit Healthy.ro.

Ciorbele de asemenea sunt indicate. O masa lichida zilnica va aduce un plus de sanatate si totodata va va ajuta sa scadeti in greutate.

Este recomandat un singur fel de mancare la masa, asadar ori alegeti supa/ciorba, ori un alt preparat.

Consumati rar, o data la cateva luni, carne de porc sau de vita.

Salate

Salatele, pentru a reprezenta o masa, trebuie sa fie echilibrate, mai exact nu foarte acide. In acest sens folositi mai putine rosii, ceapa si evitati otetul – puteti folosi putina zeama de lamaie pentru a acri daca doriti.

Salatele pot contine branza, salata verde, boabe de porumb, mazare, dovlecel, ciuperci, masline, castravete, rosii etc., iar ca si condimente se folosesc cele naturale: patrunjel si/sau marar proaspat, cimbru, busuioc sau chiar menta daca salata permite.

Puteti inlocui branza cu peste sau cuburi de piept de pui. NU folositi mezeluri. Puteti adauga cel mult o limgura de ulei de masline extravirgin la o salata si putina sare. Daca adaugati mai mult ulei, salata va deveni hipercalorica si nu veti elimina surplusul de kilograme, poate chiar veti acumula in greutate.

Cititi intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.