Ministrii francezi ai Internelor si Afacerilor Europene vin in Romania pentru a discuta pe tema incluziunii sociale a romilor.

Ministrul de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor efectua miercuri si joi o vizita in tara noastra pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti pe tema incluziunii sociale a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome, informeaza romanialibera.ro.

Ministrul francez de Interne: Franta nu poate primi toata mizeria din Europa

Miercuri, de la ora 18,45, premierul Victor Ponta si ministrii francezi Manuel Valls si Bernard Cazeneuve vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria, precizeaza sursa citata.

In acest context, va fi semnat un acord bilateral de cooperare in domeniul incluziunii sociale a cetatenilor romani de etnie roma. Joi dimineata, cei doi oficiali francezi se vor deplasa la Campia Turzii, unde Franta finanteaza un proiect de cantina scolara destinata copiilor provenind din familii defavorizate.

Aproximativ 500 de romi vor picheta miercuri Guvernul si Palatul Cotroceni, organizatorii, nemultumiti de lipsa de interes si actiune a Executivului pentru integrarea romilor, precizand ca protestul are legatura directa cu vizita in Romania a ministrilor francezi, scrie realitatea.net.

"Ne propunem sa atragem atentia Guvernului francez, dar mai ales celui roman, ca exista masuri care pot fi luate in calcul daca exista interes real. Avem si un mesaj legat de reprezentarea romilor in Parlament si Guvern, Partida romilor si Agentia Nationala pentru Romi (ANR) nefacand altceva decat sa mentina starea de dependenta a miilor de romi", a mai spus Marian Daragiu, presedintele Aliantei Civice Democrate a Romilor, Marian Daragiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.