Lectiile AeL, dupa care invata 700.000 de elevi romani, au fost recunoscute international si premiate la Summitul Mondial al Societatii Informatice din Tunisia

Lectiile de matematica, chimie, fizica, istorie, geografie, biologie, romana facute pe calculator si predate in scolile romanesti au fost premiate saptamina trecuta, in cadrul Summitului Mondial al Societatii Informatice din Tunisia, la sectiunea eLearning. Juriul, format din 37 de experti din 35 de tari, a avut de ales dintre proiectele dezvoltate de 168 de tari participante.

"Lectiile AeL reprezinta un excelent exemplu de abordare inovativa a eLearningului. Ofera profesorului flexibilitate si reprezinta o unealta exceptionala, ce promoveaza abordarea centrata pe elev. Au un design foarte clar, placut, ce contribuie in mod semnificativ la intelegerea conceptelor si a fenomenelor prezentate. Bogate in functionalitati multimedia, lectiile AeL sint un exemplu de buna practica pentru noile tendinte din eLearning", aceasta este explicatia comisiei internationale care a acordat premiul.

Export de mate-fizica in Marea Britanie

Irina Socol, directorul general al companiei care produce lectiile AeL, spune ca premiul obtinut de lectiile romanesti este o dovada a profesionalismului informaticienilor romani, in conditiile in care Romania a investit numai 200 de milioane de dolari pe o perioada de 6-7 ani in dezvoltarea acestui proiect, in timp ce Marea Britanie, de exemplu, a cheltuit 1,5 miliarde de lire sterline pe lectii similare, intr-un program care a esuat. "Premiul ne ofera, pe linga recunoasterea internationala, si o promovare gratuita pe urmatorii trei ani. Acest premiu mondial adauga o noua dimensiune brandului de tara: Romania este un jucator recunoscut pe piata de eLearning", a declarat Irina Socol.

Lectiile romanesti de matematica si fizica premiate in Tunisia vor fi exportate in scolile din Marea Britanie. In Romania, lectiile pot fi descarcate gratuit de pe http://portal.edu.ro/, site-ul oficial al proiectului, si se predau deja in 1.500 de licee, urmind sa fie disponibile in curind si in 3.300 de scoli.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.