Peste 8.000 de saci cu apa vor fi aruncati dintr-un elicopter MAI , in zona versantului Cozia pentru a stinge un puternic incendiu izbucnit sambata.

"Incercam toate solutiile pentru a stinge acest incendiu. Echipele ISU actioneaza concertat, au stat toata noaptea aici si au delimitat perimetrele focarelor, desi s-au confruntat cu vantul care bate cu putere aici, la peste 1.000 de metri. Turba si zona uscata a unor paduri au facut extrem de dificila interventia aici. Incendiul s-a intins pe o suprafata de peste trei hectare. Deja s-au efectuat primele zboruri cu apa deasupra, azi le vom continua. Nu se cunosc cu exactitate cauzele. Din pacate, ne confruntam cu cea mai cunoscuta zona turistica din judet, varful Cozia", a declarat prefectul de Valcea, Mircea Nadolu, citat de jurnalul.ro.

Un incendiu de vegetatie uscata care a afectat ulterior si coronamentul padurii de molid a izbucnit sambata pe versantul de sud al Muntelui Cozia, pe zona cuprinsa intre releul de televiziune de la cota 1.600 pana spre Manastirea Stanisoara.

Echipele ISU au intervenit toata seara iar noaptea de sambata spre duminica s-au straduit sa localizeze focarele de incendiu.

MAI a anuntat duminica printr-un comunicat ca un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie a decolat de la baza aeriana Baneasa, pentru a interveni in sprijinul pompierilor din judetul Valcea.

Citeste si:
De ce a plecat Mara Bănică în vacanță fără soț. Fanii nu se...
De ce a plecat Mara Bănică în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.