Mai mult de jumatate dintre romani au incredere in presa, in timp ce 68% tind sa nu se bazeze pe sistemul juridic roman.

Majoritatea romanilor tind sa creada informatiile primite prin intermediul presei scrise, in timp ce mediile audiovizuale se bucura de mai mare popularitate: doi dintre trei romani preferand radioul ca sursa de informare, scrie adevarul.ro.

Surprinzator, Internetul si, implicit, presa online se bucura de cea mai mica incredere dintre toate mediile, respectiv 58%.

Mai bine de doua treimi din populatia Romaniei nu are incredere in justitie. Dintre cei sceptici in ceea ce priveste sistemul juridic, 71,6% au studii superioare. Justitia nu este vazuta cu ochi buni mai ales in Transilvania, Banat si Moldova.

Dintre cei intervievati de IRES, 87% nu au incredere in partidele politice, dintre acestia 92,6% avand studii superioare. Cei mai sceptici in privinta partidelor sunt romanii cu varste cuprinse intre 36 si 50 de ani.

Citeste si
Era cinismului: Biserica si Armata si-au pierdut capitalul de incredere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.