Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, 25 milioane lei pentru finantarea unor lucrari de consolidare, de racordare la surse de apa potabila autorizate sanitar a scolilor din invatamantul preuniversitar.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, anuntase, sambata, ca Guvernul va aloca 25 de milioane de lei pentru scolile care au "urgente majore".

Printre unitatile de invatamant la care ar urma sa ajunga bani in urma acestui demers se numara, potrivit ministrului Educatiei, o gradinita din Intorsura Buzaului, scoala din Jirov - Mehedinti si liceul din Babadag, acesta din urma avand acoperisul distrus dupa o furtuna.

Ecaterina Andronescu a vizitat scoala din localitatea mehedinteana Jirov, veche de o suta de ani, fara apa, cu toaleta in curte si cu incalzire la soba, ea refuzand buchetul de flori dat de directorul unitatii: "Lasati florile. Aveti o scoala de imi vine sa plang!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.