De la 14 decembrie, toate etichetele produselor alimentare si medicamentelor din UE (inclusiv Romania) vor lista riscurile asociate cu consumul de aditivi.
Producatorii romani si cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012, scrie evz.ro.

Din 14 decembrie, etichetele produselor alimentare si medicamentelor vor cuprinde nu doar substantele aflate in compozitie, ci si beneficiile si riscurile pe care fiecare le prezinta pentru sanatatea consumatorului.


Noi reguli pentru consumatori de la Comisia Europeana

Prin urmare, pe noul model de eticheta vor fi inscrise in dreptul fiecarui aditiv riscurile pe care le perzinta. De exemplu, la aditivul E410 (guma de guar) va fi mentionat “un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultati la inghitire. Sau, in cazul ingerarii substantei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea substantei in stomac”, prevede noul act normativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.