Din 14 decembrie, etichetele produselor alimentare si medicamentelor vor cuprinde nu doar substantele aflate in compozitie, ci si beneficiile si riscurile pe care fiecare le prezinta pentru sanatatea consumatorului.
Noi reguli pentru consumatori de la Comisia Europeana
Prin urmare, pe noul model de eticheta vor fi inscrise in dreptul fiecarui aditiv riscurile pe care le perzinta. De exemplu, la aditivul E410 (guma de guar) va fi mentionat “un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultati la inghitire. Sau, in cazul ingerarii substantei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea substantei in stomac”, prevede noul act normativ.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Cum să-ți planifici lista de cumpărături pentru o dietă echilibrată? Ponturi...
Sursa: kudika.ro
-
BNR a autorizat Filbo Pay ca instituție emitentă de monedă electronică
Sursa: futurebanking.ro
-
Zâmbete de 1 Aprilie: Cele mai haioase mesaje pentru Ziua Păcălelilor
Sursa: garbo.ro
-
București: Salariile angajaților Municipalității vor fi majorate
Sursa: wall-street.ro