Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a afirmat marti, la o intalnire cu comisarul european pentru schimbari climatice, Connie Hedegaard, ca actiunile la nivelul Uniunii Europene ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea acordarii de sprijin financiar regiunilor si activitatilor afectate de seceta.

"Actiunile la nivelul Uniunii Europene ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea acordarii de sprijin financiar regiunilor si activitatilor afectate de seceta, ca si efect a schimbarilor climatice, poate chiar din Fondul European de Solidaritate", a spus Plumb, citata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

Ponta: Romania, tara cea mai afectata de seceta din Europa

Declaratia a fost facuta in contextul discutiilor referitoare la seceta din ultima perioada, care a afectat multe state europene, inclusiv Romania.

La aceeasi intrevedere de la Bruxelles, ministrul Mediului si-a exprimat, inca o data, sustinerea pentru aplicarea masurilor necesare pentru reducerea efectelor generate de schimbarile climatice la nivelul Uniunii Europene si a reiterat faptul ca, la nivel national, s-a finalizat componenta de adaptare din cadrul Strategiei pentru Schimbari Climatice pentru perioada 2013-2020.

Luni, tot la Bruxelles, Rovana Plumb a discutat cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, subiectul principal abordat fiind seceta care a afectat Romania si efectele acesteia asupra mediului si a agriculturii.

Ministrul Mediului a subliniat, si cu acest prilej, faptul ca seceta este o preocupare centrala la nivel guvernamental si trebuie sa devina o prioritate si la nivel comunitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.