Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, in Comisia de invatamant, ca Bacalaureatul profesional va intra in vigoare de anul acesta, daca va fi aprobat de Senat, ca for decizional.

Ministrul a tinut sa precizeze ca Bacalaureatul profesional intra in vigoare de anul acesta si ca acest model exista in foarte multe tari, printre care Anglia, Franta si Germania, relateaza MEDIAFAX.

"In 2009, 2010, 2011 Bacalaureatul s-a sustinut pe probele care se vor sustine si in acest an scolar, 2012- 2013. Adauga in plus diploma de Bacalaureat si examenul de Bacalaureat profesional, pentru cei care se reorienteaza spre piata muncii", a precizat Andronescu.

Potrivit membrilor Comisiei de invatamant din Senat, legea privind modificarea Ordonantei care gestioneaza examenul de Bacalaureat urmeaza sa fie inregistrata la Biroul Permanent si va intra in dezbaterea plenului, cel mai probabil, in sedinta de lunea viitoare.

Comisia de educatie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea in Legea educatiei a unui amendament care prevede optiunea Bacalaureatului profesional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.