Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, intr-un interviu pentru gandul.info, ca ordonanta prin care sunt suspendate ajutoarele sociale in cazul asistatilor datornici la bugetul de stat urmeaza sa fie modificata.

Ordonanta emisa de Guvernul Boc prevedea ca persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale timp de cinci luni de zile. Ministrul Mariana Campeanu a declarat ca asistatii sociali urmeaza sa primeasca o perioada de gratie de sase luni in care pot sa-si plateasca taxele catre stat.

Ordonanta actuala nu prevede un asemenea termen, ci spune ca, daca pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, primarul constata ca nu au fost platite taxele, atunci suspenda ajutorul social pentru asistatul social datornic. O alta masura avuta in vedere este si aceea ca asistatii sociali datori statului sa plateasca taxele restante chiar din ajutoarele sociale. Ministrul Mariana Campeanu a explicat ca aceste modificari vor fi facute in Parlament.

Ministerul Muncii a creat si o comisie care sa reevalueze deciziile prin care au fost anulate sute de certificate de handicap, despre care fostul ministru Claudia Boghcevici a declarat ca au fost obtinute fraudulos.

Ministerul Muncii mai pregateste si o noua forma de ajutor social. Mariana Campeanu a declarat ca, din 2013 va exista un ajutor pentru consumul de energie. O forma de asistenta sociala similara cu ajutorul pentru incalzire.

"In afara de ajutoarele de incalzire, care s-au dat si se vor da, mai pregatim pentru anul viitor un ajutor pentru consumul de energie pentru ca de la anul va creste pretul. Este vorba de acel consumator vulnerabil. Acum lucram la metodologie", ne-a declarat Mariana Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.