Sumele alocate pentru proiectul "Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate" au fost reduse cu mai mult de jumatate in urma rectificarii bugetului pe 2012.

Practic, Metrorex a ramas fara banii necesari continuarii lucrarilor conform graficelor de executie. De la 380,9 milioane de lei, suma alocata initial pentru 2012, fondurile au fost reduse la 178,9 milioane de lei, in urma rectificarii. O astfel de diminuare de fonduri are si consecinte negative.

Sf. Filofteia si Sf. Varvara vor aduce metroul in Drumul Taberei

"Urmare acestui aspect, pot aparea intarzieri, amanari sau in cel mai rau caz, sistari temporare ale lucrarilor, cu consecinte negative in plan economic, financiar si social", potrivit unui raspuns oficial al Metrorex furnizat la solicitarea hotnews.ro.

Lungimea liniei de metrou Raul Doamnei - Eroilor 2, care face parte din tronsonul 1, are 10 statii, intre Raul Doamnei si Hasdeu (Opera), este de 6,2 km si va deservi 300.000 de locuitori ai zonei. Lucrarile inaugurate in toamna 2011 ar trebui sa fie finalizate in 2015.

Citeste si: Autostrada A2 si centura Capitalei, victime ale rectificarii bugetare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.